In dankbare herinnering

FERRINI, WILLEM WISSENBURG

geboren op 19 december 1929 in Brunssum
overleden te Maastricht op 4 mei 2013

Ferrini WissenburgIk leerde als heel jong broeder, dat ik in een nieuwe communiteit éérst met de kok moest kennismaken, dan pas met de overste. Zo belangrijk was een kok.

Ferrini, geprofest in 1953 was zo’n typisch voorbeeld van een FIC-kok. Zonder opleiding in zijn vak, ontwikkelde hij zich tot een goed vakman. Het langst werkte hij in het grootste huis van de congregatie, De Beyart, waar hij de leiding had over een team van koks, goede menu’s samenstelde en tevens ervoor zorgde dat de kosten niet de pan uit rezen. Hij deed dat allemaal met veel inzet en nauwkeurigheid.

Ferrini was een echte broeder in de manier waarop hij in het leven en in zijn werk stond: niet alleen het voedsel was belangrijk, nóg belangrijker waren de mensen. De keuken was voor hem een plek van ontmoeting waar de koffie altijd klaar stond. Medebroeders wisten dat ze er altijd konden binnenvallen en hun hart luchten of gewoon een praatje maken. Die gastvrijheid vond hij essentieel voor zijn broeder zijn en die bleef hij volhouden in de technische werkplaats, waar hij nog lang na zijn pensionering televisies en degelijke repareerde. Ook daar stond altijd een kan koffie klaar.

De laatste jaren ging Ferrini steeds meer achteruit. Gelukkig kon hij genieten van de verzorging in de verpleegafdeling van De Beyart en – heel belangrijk – de vele bezoeken van zijn tweelingbroer Frans.
Heel rustig gleed Ferrini van het aardse naar het eeuwige leven in Gods liefde.
Wij gedenken deze behulpzame en vriendelijke broeder met heel veel respect en dankbaarheid.

Bron: Berichten van de Broeders van Maastricht