in dankbaar gedenken

JAN (CARLO), MARTINUS HILLENAAR

geboren in Vlaardingen op 23 oktober 1925,
overleden op 10 april 2014 te Maastricht.

In 1951, vijf jaar na zijn professie in 1946, vertrok Jan vanuit Amsterdam naar een onzekere toekomst in het pas onafhankelijke IndonesiŽ. Het werd een liefde voor het leven.

Jan werkte er een aantal jaren in het onderwijs. Na studies in Brussel en Parijs ging hij in de plaats Salatiga het Roncalli Instituut leiden, dat door de congregatie was opgericht om het godsdienstig leven van religieuzen en geestelijken verder te vormen en te verdiepen.

Wie Jan voor het eerst meemaakte, kon zich afvragen of deze wat verlegen en onhandig overkomende man daarvoor wel de juiste persoon was. Maar al gauw ontdekte je iemand die heel goed luisterde, zich in mensen kon inleven en een gouden hart had. Hij was ook iemand die zijn team van broeders, jezuÔeten en zusters kon inspireren. Hierdoor werd het instituut een belangrijk instrument voor de geestelijke verrijking van het leven van duizenden mensen en voor de vorming van een sterk katholiek kader in IndonesiŽ.

In 1998 teruggekeerd naar Nederland, vestigde hij zich in de communiteit aan de Sterreschansweg in Nijmegen. Zijn luisterende en inspirerende persoonlijkheid maakte hem bijzonder geschikt om deze gemeenschap te leiden.
Toen de communiteit in 2010 werd opgeheven, kwam Jan naar Maastricht. Daar legde hij in alle vertrouwen zijn leven definitief in de handen en liefde van God.
Wij gedenken deze echte broeder van God en mensen met heel veel respect en dankbaarheid.