In dankbaar gedenken

KAREL (MAROLUS), CAROLUS GEBOERS

geboren op 2 februari 1933 te Helmond,
overleden in Maastricht op 27 september 2011.

Op achttienjarige leeftijd trok Karel van Helmond naar Maastricht om broeder te worden. In 1953 geprofest, ging hij aan het werk in de huishouding. Gelukkig mocht hij al na drie jaar aan de opleiding tot kleermaker beginnen, een vak waarin hij zich bijzonder thuis voelde en waarvoor hij de nodige diploma's behaalde.

Hij trof op die kleermakerij medebroeders waarmee hij heel goed overweg kon. En dat beviel hem zeer, gezelligheidsmens als hij was. Die warmte zocht hij ook in de communiteiten waarvan hij deel uitmaakte. En hij deed daarvoor zijn deel, onder andere als lid van koren.

Karel had een bijzondere verering voor de patrones van de congregatie, Maria. Hij bad veel tot haar en ook in zijn hobby, borduren, uitte hij zijn devotie door het met naald en draad maken van een prachtige icoon van de Moeder van Goede Raad, die een ereplaats in zijn kamer had.

Het leek erop, dat Karel door de ontwikkelingen in het kloosterleven een stukje van zijn levensvreugde was kwijtgeraakt. In plaats van habijten te maken, moest hij confectiekleding gaan verkopen. Hoewel hij dat met veel plezier en liefde deed, was dat de voorbode van het einde van zijn werk: de broeders gingen op eigen gelegenheid hun kleding rechtstreeks in winkels kopen. Daar kwam bij, dat hij steeds onzekerder raakte door verminderend gezichtsvermogen. Van hulp, hoe goedbedoeld of deskundig ook, wist hij niet goed gebruik te maken. De laatste jaren werden er zo van toenemende eenzaamheid, maar ook van troost zoeken bij zijn Moeder Maria. Wij gedenken broeder Karel met veel liefde en dankbaarheid.

Bron: Berichten van de Broeders van Maastricht