in dankbaar gedenken

PIET (ERHARD), PETRUS NEGGERS


geboren op 22 maart 1937 in Eindhoven,
overleden op 2 maart 2015 te Maastricht.

En van de kenmerken van de Congregatie FIC is de eenheid in verscheidenheid van de broeders. Broeder Piet Neggers was in al zijn eigenheid nauw verbonden met zijn medebroeders.

In navolging van zijn broers, de broeders Franciscus Xaverius en Bertrand, wilde hij ook bij de FIC intreden. Maar tijdens zijn vorming sloeg de twijfel toe. Het duurde nog een aantal jaren vr hij in 1965 door zijn professie voor het religieuze leven in de congregatie koos.

Als onderwijzer en hoofd van een school werkte hij in Maastricht met leerlingen, die maatschappelijk in een zwakke positie verkeerden. Met zijn kalme en relativerende levensinstelling, en zeker ook met zijn warmte, zal hij voor hen een rustpunt en een veilige plek zijn geweest in hun soms hectische leven.

Ook als medebroeder was Piet niet iemand van het grote gebaar, van drukte. Hij voelde zich thuis in de kleine communiteit aan de Annalaan in Maastricht. Toen die werd opgeheven, ging hij alleen wonen. Niet omdat hij zich geen broeder zou voelen. Zijn verbondenheid toonde hij bijvoorbeeld door de grote trouw en broederlijke liefde waarmee hij zijn zieke broer Bertrand bezocht en in de contacten met provinciale bestuurders en anderen.

Volkomen onverwacht kwam de dood Piet s nachts overvallen. Hij mag nu wonen in het huis van God, waar voor iedereen een warme en liefdevolle plaats is. Wij houden hem dankbaar en respectvol in ons hart.

Ben Duives

Bron: Berichten van de Broeders van Maastricht, april 2015