In dankbaar gedenken

WILLEM (MEDUARD), WILHELMUS SONDEIJKER

geboren op 22 februari 1941 in Maastricht
overleden in Den Haag op 27 juli 2011.

Geboren bijna recht tegenover De Beyart in Maastricht, was het voor Willem letterlijk een kleine stap om bij de FIC in te treden en in 1961 professie te doen. Maar het bleek een heel grote stap om te ontdekken hoe hij zijn leven als broeder het meest en diepst inhoud kon geven.

Hij begon als zoveel van zijn medebroeders als onderwijzer aan lagere scholen in het zuiden van het land en werd hoofd van een school. Later werd hij docent catechese aan een mavo in Nijmegen. Maar het schoolwerk, zeker in het voortgezet onderwijs, was niet het apostolaat waar Willem zich echt thuis in voelde.

Toen hij in Nijmegen in aanraking kwam met vluchtelingenwerk, vond hij wat hij al die jaren had gezocht. Hier kon hij mensen die kwetsbaar waren heel nabij zijn, ze helpen bij het krijgen van nieuwe kansen. En toen in Den Haag het klooster van de broeders aan het Westeinde een nieuwe start maakte, ging hij zich daar met veel overgave inzetten voor het project "Wereldvenster".

Het was een opbloeien als werker én als medebroeder. Goedlachs, met humor en met vrienden om zich heen. Met in het werk en in de communiteit grote inzet, steeds zoekend naar meer diepgang, maar ook met grote voldoening en vreugde. Dat hij lichamelijk toch meer kwalen kreeg, maakte het leven er niet gemakkelijker op, maar niets wees erop, dat God hem zo plotseling tot Zich zou roepen. Wij blijven deze bijzondere broeder van God en mensen met veel warmte, respect en dankbaarheid in ons hart houden.

Berichten van de Broeders van Maastricht