Met warmte en waardering houden we in onze gedachten

Broeder Carlo Hillenaar

Martinus Johannes (Jan)

Hij is geboren op 23 oktober 1925 te Vlaardingen.
Op 15 augustus 1946 verbond hij zich, door het afleggen van zijn Geloften, aan de Broeders FIC.
Hij overleed, voorzien van de Ziekenzalving, op 10 april 2014 in het academisch ziekenhuis Maastricht

"Wek mijn zachtheid, Heer. Geef me terug de ogen van een kind."
Deze tekst was Jan dierbaar omdat hij zichzelf erin terugvond: werkennd aan een diepere zelfkennis, oog hebbend voor het mooie in medemensen, delend van genegenheid dichtbij en veraf.

Het meest intens beleefde hij dit toen hij van 1967 tot 1997 werkzaam was aan het Roncalli Instituut in Salatiga in Indonesië. Hij begeleidde daar, met een hecht team van medebroeders en deskundigen van buiten, eigenlandse religieuzen. Voor velen was hij een inspirerende spirituele wegwijzer.
Het ontwapenende in Jan was, dat hij zichzelf vragen durfde stellen over zaken van zwaarwegende aard. En het sierde hem dat hij daar in vrede mee kon omgaan.

In 1998 komt hij terug naar Nederland en gaat in Nijmegen wonen, waar hij de leiding krijgt over zijn communiteit. Als deze wordt opgeheven verhuist hij naar De Beyart en wordt lid van de Overkantcommuniteit.

Als zijn lichaam mankementen gaat vertonen draagt hij dat in gelatenheid. Zijn familie is hem zeer nabij en hij kan ook terugvallen op de warme steun van zijn medebroeders. "Ik ben er echt klaar voor om mijn leven los te laten. Het is heel mooi geweest." In deze geest van vertrouwen dragen we Jan in ons hart met ons mee.

We blijven ons hem herinneren als een oprecht goed mens.