NIEUW CONGREGATIE-LOGOVoorzijde
    Het Generaal Bestuur is verheugd om alle broeders aan te kondigen, dat het officiŽle logo van de Congregatie nu klaar is voor gebruik. Het Generaal Kapittel nam in 2018 het besluit, dat het FIC-logo, ontworpen door de Indonesische provincie, het nieuwe officiŽle logo wordt van de Congregatie. Na verdere discussie over de uitwerking van dit besluit is het Generaal Bestuur met hulp van het Provinciaal Bestuur van IndonesiŽ aan de slag gegaan met de concrete vormgeving van het nieuwe logo. We zijn dit bestuur en enkele individuele broeders dankbaar voor de rol die zij hebben gespeeld bij de afronding van dit belangrijke congregatiesymbool.
Het logo is beschikbaar in twee formaten: klein en medium, beide met een titaniumketting. Broeders hebben inmiddels een keuze kunnen maken. Bij het logo ontvangt iedere broeder een boekje met daarin opgenomen de presentatiebrief van de generale Overste, een uitvoerige uitleg van de symbolen op het logo, en enkele gebeden. De officiŽle presentatie van het nieuwe congregatie-logo vond plaats op 21 november 2020, de stichtingsdag van de Congregatie.     Achterzijde


Verschillende broeders zijn al vertrouwd met het kruisvormige logo, dat de provincie IndonesiŽ in eerste instantie heeft ontworpen. In het nieuwe logo zijn daar dingen aan toegevoegd. Allereerst de cirkel op het kruis op de twee zijden A en B, die de symbolen van de eerder gebruikte logoís bevatten.
Op de A-kant staat het vijfhoekig schild (wapen), waarop drie hoofdobjecten zichtbaar zijn: de leliebloem, de doornenkroon en twaalf sterren.
Op de B-kant staat het al vele jaren vertrouwde ontwerp, dat een abstracte weergave is van de afkorting van de Congregatie: Fratres Immaculatś Conceptionis (FIC).

Met dit logo hopen we onze Ďeeuwigeí relatie met de broeders die ons zijn voorgegaan in leven te houden, met een gevoel van waardering en dankbaarheid voor hun toewijding en voorbeeldig leven (zie Const., art. 11). Het nieuwe logo kan gemakkelijk door anderen worden herkend als een duidelijk Christelijk symbool. We hopen dat dit logo, voor de broeders die het dragen, de belangrijkst FIC-waarden en de motivatie voor hun leven van toewijding in onze huidige samenleving zichtbaar maakt.

Onze Generale Overste, broeder Augustine Kubdaar, hoopt dat dit nieuwe logo zal bijdragen aan het gevoel van eenheid, wederzijdse herkenning en bevestiging. Moge dit logo ons helpen op onze reis en in onze groei als broeders FIC.

Maastricht, 21 november 2020