top of page

Br. Roeland Knufman

Br. Roeland Knufman

Roeland koos zelf de teksten uit die tijdens zijn uitvaart werden gelezen: over de aandacht voor zwakken en noodlijdenden om ons heen én een tekst over de liefde, het grootste gebod dat we als Christenen kennen. Deze keuze karakteriseerde hem helemaal: tot aan het eind zélf de touwtjes in handen houden én liefdevol in het leven proberen te staan. 

Hij was een goede leraar voor basisschoolkinderen en studenten in het middelbaar onderwijs. Voor zijn collega's was hij een trouw teamlid. Maar daarnaast stond hij open voor de atttente zorg voor bejaarde en zieke medemensen in zieken- en verzorgingshuizen. Hij deed dit werk met liefde en ontving ook veel genegenheid terug. Het was volkomen terecht dat hij voor deze inzet een onderscheiding verkreeg. 


Familie en medebroeders zullen hem blijven gedenken door de aandacht die hij hen gaf en in zijn meeleven met hen. Gekweld door een zeer lastige nierziekte bleef hij toch opgewekt, hetgeen we erg in hem bewonderden. Dat Roeland van zijn welverdiende, eeuwige rust bij onze Lieve Heer mag genieten. We houden hem in gedachten als een edel mens.


Klik op de onderstaande link voor meer informatie:


In Memoriam door pastor Ad de Gruijter

4 februari 1936

*

17 november 2021

bottom of page