top of page

Bezoek bischoppelijk gedelegeerde

Zr. Mary Amata Mueller

Meer informatie

Op 8 februari hadden de broeders Wim Luiten en Frans School namens het bestuur RHN op de Prins Bisschopsingel te Maastricht een ontmoeting met zuster Mary Amata Mueller o.p., de nieuwe bisschoppelijk gedelegeerde voor de religieuzen in het bisdom Roermond. Het was haar eerste officiële kennismakingsbezoek aan de broeders FIC.

Br. Wim en br. Frans informeerden zr. M. Amata over de situatie van de Nederlandse broeders in deze tijd van afbouw en voltooiing, over het bescheiden programma dat het bestuur de broeders in Nederland kan aanbieden in het kader van viering, verdieping en ontmoeting, over de nadruk op het individuele welzijn en welbevinden van de broeders.

Zr. M. Amata vertelde op haar beurt over haar achtergrond als Amerikaanse dominicanes van Sint Cecilia, die met twee medezusters naar Nederland kwam en nu al weer zo’n 10 jaar een communiteit vormt in Sittard en van daaruit apostolaat verricht. Als bisschoppelijk gedelegeerde kan zij de religieuzen in het bisdom ondersteunen en initiatieven nemen voor samenkomst en contact. Tijdens de koffiepauze maakte zr. M. Amata ook kennis met de leden van het generaal bestuur FIC en onze secretariaatsmedewerkers.

bottom of page