top of page

Projecten

Het FIC Solidariteitsfonds is in het leven geroepen ter financiële ondersteuning van FIC-projecten die bestemd zijn voor minderbedeelden, vooral op het gebied van opvoeding, onderwijs en vorming. Daarnaast is er speciale aandacht voor projecten met een positief effect op het klimaat of het milieu.

2015-Junior High School Tanjung.jpg

Projecten Indonesië

Het Provinciaal Bestuur van Indonesië heeft onlangs de volgende twee projecten aan het Generaal Bestuur voorgelegd en beide zijn goedgekeurd:

2019-Planten fuitbomen Indonesia.jpg

Training in duurzame landbouw in de parochie van Tumbang Titi, Kalimantan

Het apostolaat voor onderwijs wil de studenten leren hoe je landbouw drijft en vee kunt houden zonder de natuur te belasten. Door gebruik te maken van organische landbouw, natuurlijke mest, een geiten- en kippenfarm, kassen, wateropvang en larven te kweken als veevoer kunnen goede resultaten worden behaald.

2015-Tanjung.jpg

Zonnepanelen en internetnetwerk voor middelbare school in Tanjung, Kalimantan

Omdat er alleen elektriciteit beschikbaar is tussen 18.00 en 5.30 uur, worden er voor de school dieselgeneratoren gebruikt. Deze maken echter veel lawaai, zijn slecht voor de luchtkwaliteit en de diesel is duur en soms moeilijk te krijgen. Om deze problemen op te lossen, zal een netwerk met zonnepanelen en internet worden gerealiseerd. Hiervan zullen de leerlingen profiteren, maar ook vele anderen in de omgeving van de school.

bottom of page