top of page

 INZET VOOR ANDEREN

2020 FIC Acties Covid Indonesia

Onze inzet

Hulp met voedselpakketten tijdens Covid-uitbraak in Indonesië

Projecten in Indonesië

Het FIC Solidariteitsfonds is in het leven geroepen ter financiële ondersteuning van projecten in onze FIC-gebieden die bestemd zijn voor minderbedeelden, vooral op het gebied van opvoeding, onderwijs en vorming. Daarnaast is er speciale aandacht voor projecten met een positief effect op het klimaat of het milieu.

Het Provinciaal Bestuur van Indonesië heeft onlangs de volgende twee projecten aan het Generaal Bestuur voorgelegd en beide zijn goedgekeurd:


 

Training in duurzame landbouw in de parochie van Tumbang Titi, Kalimantan

Het apostolaat voor onderwijs wil de studenten leren hoe je landbouw drijft en vee kunt houden zonder de natuur te belasten. Door gebruik te maken van organische landbouw, natuurlijke mest, een geiten- en kippenfarm, kassen, wateropvang en larven te kweken als veevoer kunnen goede resultaten worden behaald.

2019 Planten fruitbomen FIC Indonesia
2015 FIC school Tanjung, Indonesia

Zonnepanelen en internetnetwerk voor middelbare school in Tanjung, Kalimantan

Omdat er alleen elektriciteit beschikbaar is tussen 18.00 en 5.30 uur, worden er voor de school dieselgeneratoren gebruikt. Deze maken echter veel lawaai, zijn slecht voor de luchtkwaliteit en de diesel is duur en soms moeilijk te krijgen. Om deze problemen op te lossen, zal een netwerk met zonnepanelen en internet worden gerealiseerd. Hiervan zullen de leerlingen profiteren, maar ook vele anderen in de omgeving van de school.

PROJECT "IN DE ROODEN LEEUW"

Centrum voor Ontmoeting en Inspiratie

 

Het project "In de Rooden Leeuw", in het hart van Maastricht, is opgezet door de broeders als geschenk aan de stad waar de Congregatie is begonnen in 1840. Tot voor kort vonden hier activiteiten plaats voor mensen die bijzondere aandacht verdienen.

IDRL Maastricht
watermerk logo modern.jpg

ZORG VOOR ZIEKEN EN OUDEREN

ouderenzorg
bottom of page