top of page

Gespreksgroep In den Rooden Leeuw

Thema: Toekomst

Meer informatie

Gespreksgroep In den Rooden Leeuw

Op 31 januari kwamen de leden van gespreksgroep IDRL weer bij elkaar rond een bepaald thema. Dit keer was het thema “Toekomst”, ontleend aan het boek van zr. Joan Chittister osb “Groeien met de jaren”.
Na een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een gebedsviering, spraken we samen onder leiding van br. Wim Luiten aan de hand van een aantal vragen van br. Wim Swüste over ‘onze toekomst’:

- In dit hoofdstukje staat de prikkelende stelling: “De toekomst is, ook als je ouder bent, prachtig en je moet die met beide handen aangrijpen.” Kun je aan elkaar vertellen of jij je in dit gevoel herkent?

- In dit stuk wordt er nogal uitbundig over onze oude dag geschreven. Bv. “De ouderdom is inderdaad de tijd om gekke dingen te doen.” Kijk eens naar de echte beleving van jouw oude dag op dit moment. Voel je je een gelukkig mens? Heb je vrede met de situatie van dit moment qua gezondheid, tijdsbesteding, genieten van je oude dag?

- Er wordt een nieuwe gezamenlijke behuizing gerealiseerd voor de broeders die buiten De Beyart verblijven en ook niet in De Beyart terechtkunnen. Ben je enthousiast voor dit plan? Heb je er moeite mee? Wat waren je eerste gedachten toen dit plan opkwam?

Het werd een boeiende uitwisseling in een broederlijke sfeer.

bottom of page