top of page

Nick van Wouwen in Ghana

Bezoek aan broer Hans

Meer informatie

Ze hadden elkaar zes jaar niet kunnen zien, bezoeken moesten telkens worden uitgesteld door de coronamaatregelen in beide landen. Maar nu was het zover.
Na een paar dagen in Accra om te acclimatiseren ging het per vliegtuig naar Wa; dat kan sinds een jaartje. Daar werd Nick hartelijk verwelkomd door haar broer en br. Isidore Aabeisie.

De broeders in de communiteiten
Nick komt al sinds 1996 regelmatig in Ghana en kent veruit de meeste broeders in die provincie. Ze heeft dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om in de kerstvakantie bij de meeste communiteiten langs te gaan. De tournee ging langs Nandom, Tumu, Tamale, Sunyani en Damongo. In Wa-St.Louis en Tamale maakte ze kennis met het grootste deel van de postulanten en novicen. Verder heeft ze de vier oudsten in Ghana (de broeders Peter Saatuo, Jerome Konbual, Denis Dery en Nicholas Yangtibr) een paar keer bezocht in Wa-St.Louis, een hartelijk weerzien.
Helaas was een deel van de andere broeders tussen Kerst en Oud en Nieuw op familiebezoek, waardoor ze enkele oude vrienden en bekenden misliep.

Dierbare vrienden
Anderzijds konden Nick en Hans in elke plaats ook allerlei andere dierbare vrienden met een bezoekje vereren, iets waar Hans buiten de kerstvakantie zelden of nooit aan toekomt. Soms moest Nick even slikken als er iemand was weggevallen, soms kon ze met blijdschap kennismaken met de partners en hun kinderen die in de laatste zes jaar waren geboren.

Botanische tuin
In de laatste paar dagen was er in Accra nog tijd voor een bezoekje aan de botanische tuinen van Aburi en Legon. Daarna was het feest op…
Al met al was het heerlijk om weer in Ghana te zijn, en het is zeker niet de laatste keer geweest!

bottom of page